ANKA Taalservices, gevestigd in Wateringen Tel: 06-14660150, info@ankataalservices.nl , KvK nummer 30236361 Den Haag

Nieuwsbrief ANKA Taalservices november 2012

Terugblik op 2012

Ook het afgelopen jaar is, net als voorgaande jaren, weer een turbulent jaar geweest. Ik heb een paar heel mooie opdrachten mogen uitvoeren: het coördineren van het online jaarverslag van OPTA over 2011, het aanjagen van het project Het Nieuwe Werken voor de nieuwe toezichthouder Autoriteit Consument & Markt en het vervangen van de secretaris van de Raad van Bestuur van de NMa. Verder ben ik druk geweest met  diverse vertaalprojecten, taaltrainingen, beoordelingen van examens en vertaaltoetsen en heb ik  mondelinge examens mogen afnemen voor de hbo-opleidingen Vertaler Frans en Vertaler Spaans van de LOI. Ik wil al mijn opdrachtgevers bedanken voor het vertrouwen, dat zij in mij gesteld hebben. Naast deze zakelijke gebeurtenissen gaat mijn grootste, persoonlijke wens eindelijk in vervulling. Ik ben zwanger en verwacht in februari 2013 een zoon!

Zwangerschapsverlof van 1 februari 2013 tot 1 mei 2013

Van 1 februari 2013 tot 1 mei 2013 neem ik in principe verlof en ben dan ook niet beschikbaar voor nieuwe opdrachten. Vaste klanten kunnen mij wel bereiken via e-mail: info@ankataalservices.nl. Het vertaalwerk zal ik in deze periode zoveel mogelijk uitbesteden aan een vaste kring van collega-vertalers.  Houd er eventueel wel rekening mee dat rond  de bevallingsperiode (18 februari) het beantwoorden van e-mails wat langer op zich kan laten wachten.  Ik vraag hiervoor uw begrip. Vanaf 1 mei 2013 ben ik weer volledig beschikbaar en kan ik vanuit huis of op locatie werken.

Uitbreiding dienstenpakket: Virtual Assistant

Vanaf 1 mei 2013 ga ik een nieuwe dienst aanbieden als Virtual Assistant (VA). Wat kan een VA voor u betekenen? Stel, u bent ondernemer en heel druk met uw core business en eigenlijk wilt u niet te veel andere “regeldingen” (zoals correspondentie, agendabeheer, inkoop, vergaderingen, evenementen, PR, sociale media) daarnaast hoeven doen. Ook de administratie kan vaak een struikelblok vormen. Als VA kan ik u deze werkzaamheden heel efficiënt uit handen nemen. Bovendien hoeft u geen kantoorruimte of werkplek voor mij te regelen. U betaalt alleen de uren die ik daadwerkelijk aan uw ondersteuning besteed. Nieuwsgierig geworden? Neem dan vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Balans 2011
Het afgelopen jaar is heel intensief geweest, zowel privé als zakelijk. Een jaar met veel reizen, veel nieuwe ervaringen en inzichten, goed nieuws, maar soms ook slecht nieuws en teleurstelling. Het is vooral een jaar geweest waarin ik niet alleen op de werkvloer maar ook over mezelf veel geleerd heb. Kortom: een inspirerend jaar. Het nieuwe jaar belooft ook weer een leuk jaar te worden waarin hopelijk een van mijn grote wensen in vervulling zal gaan. In ieder geval heb ik al een van mijn doelstellingen gehaald: ik wilde graag een opdracht binnenhalen als communicatieadviseur. En dat is gelukt! Vanaf eind december 2011 tot en met eind maart 2012 neem ik de coördinatie van het jaarverslag van OPTA 2011 op me. Ik mag zorgen voor de planning, tekstrevisie en oplevering van het online jaarverslag.


Balans 2010
Ik kan niet anders zeggen dat 2010 een zeer druk, enerverend en succesvol jaar is geweest. Ik heb veel nieuwe opdrachtgevers aan me weten te binden en heb mijn vertaalportfolio enorm uitgebreid. Ook heb ik in de zomer een aantal weken als reisbegeleider op Cuba gewerkt. Daarmee kwam een lang gekoesterde droom uit. 2011 ben ik ook direct goed begonnen. Ik werk nu als Personal Assistant voor de voorzitter van OPTA, die tevens in 2011 voorzitter is van BEREC, het Europese samenwerkingsverband van alle toezichthouders op het gebied van telecom. Een leuke, nieuwe uitdaging in de publieke sector met een internationaal karakter.

Balans 2009
Ondanks de crisis heb ik dit jaar de sprong gewaagd en ben ik sinds 1 juli fulltime zelfstandig onderneemster. En tot nu toe mag ik van een succes spreken. Daar ben ik natuurlijk erg trots op. Als je in jezelf gelooft en steeds maar tegen jezelf zegt: "Het komt helemaal goed en het gaat je gewoon lukken", dan komt de rest vanzelf.
Had ik vorig jaar nog 4 opdrachtgevers, nu heb ik er inmiddels 25! Graag zou ik al mijn opdrachtgevers van harte willen bedanken voor het vertrouwen dat zij in mij gesteld hebben. Ik hoop dat de samenwerking in 2010 net zo succesvol zal zijn.

Oktober 2009 - Topmaand
Op 9 oktober jl. ben ik geslaagd voor het mondeling examen NIMA Marketingcommunicatie-B. Ik ben dus weer een diploma rijker en mag me nu officieel communicatieadviseur noemen! In diezelfde week heb ik een grote opdracht binnengehaald. Sinds 12 oktober werk ik als Personal Assistant bij Rotterdam School of Management, Erasmus University op de afdeling Executive Education. De opdracht duurt 4 maanden (zwangerschapsvervanging) en ik werk 32 uur per week. Ik heb dan nog 1 dag in de week en de weekends om aan andere (vertaal)opdrachten te werken.

Juli 2009 - MVO bij ANKA Taalservices
Vanaf september 2009 zal ik mij als vrijwilligster gaan inzetten voor De Zonnebloem. Ik ga als notuliste voor de bestuursvergaderingen in Rotterdam aan de slag. Ik vind het belangrijk om, naast geld verdienen, ook een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Als notuliste zet ik mijn expertise in voor het goede doel en doe ik aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, waarbij aandacht voor mens, milieu en maatschappij centraal staat.

Juni 2009 - Per 1 juli ben ik fulltime zelfstandig onderneemster!
Ik heb de volgende stap genomen. Mijn vaste baan bij MPS heb ik opgezegd om per 1 juli fulltime verder te gaan als zelfstandiger onderneemster.
Wat heb ik allemaal al gedaan in het afgelopen jaar:

  • examens ontwikkeld voor Maatschappijleer voor de opleidingen HBO Vertalen Frans en Spaans;
  • 12 hoofdstukken geschreven voor de opleiding HBO Vertalen Frans;
  • 8 hoofdstukken beoordeeld voor het vak Vertalen in de de Praktijk Frans;
  • 3 folders voor Nederlandse campings vertaald in het Frans;
  • huiswerk nagekeken voor de opleiding HBO Vertalen Spaans;
  • een certificatieschema op het gebied van arbeidsomstandigheden vertaald (Engels-Nederlands);
  • privéles Frans voor beginners;
  • privéles Nederlands (spelling en grammatica);
  • een website vertaald in het Frans;
  • redactie van Nederlandse teksten;

Op dit moment geef ik Nederlandse les aan een groep van 8 personen die hun spelling, grammatica en schrijfvaardigheid willen verbeteren.
En er komen steeds meer aanvragen binnen. De zaken gaan dus redelijk goed. Het Nederlandse bedrijfsleven heeft nu, dankzij de crisis, door dat het inhuren van een freelancer goedkoper is dan het inschakelen van een duur bureau.

Maart 2009 - Taaltrainingen gestart
Vanaf januari 2009 ben ik gestart met het geven van privélessen Frans en Nederlands bij een groot telecombedrijf in Den Haag. Ik geef deze lessen op locatie. Het is erg leuk om te merken dat mensen wat van je kunnen leren en gemotiveerd en enthousiast zijn.

Augustus 2008 - Verhuisd!
Per 14 augustus ben ik verhuisd naar Wateringen. Dicht in de buurt bij familie en vrienden en op fietsafstand van mijn huidige vaste baan. De diensten van ANKA Taalservices zijn natuurlijk niet veranderd. Op dit moment ben ik bezig met een nieuwe opdracht van dat bekende opleidingsinstituut. Ik schrijf een paar hoofdstukken voor de opleiding Vertaler Frans. Dat is compleet nieuw voor mij en dus een leuke uitdaging.


April 2008 - Eerste opdracht binnen
Nog geen twee maanden na de opstart van mijn eigen bedrijfje heb ik de eerste opdracht binnen!
Ik ben bezig met het ontwikkelen van examens Maatschappijkennis voor de opleiding Vertaler Frans en Vertaler Spaans voor een bekend Nederlands opleidingsinstituut (van Wouter en Merel). De eerste examens zijn inmiddels ingeleverd en ik ga nog 4 examens per taal maken. Het is leuk om weer met mijn vakgebied bezig te zijn en mijn hersens op volle toeren te laten werken. Natuurlijk hoop ik dat uit deze opdracht nog meer opdrachten zullen volgen.

Links
Kijk ook eens op:
fransetaal.startpagina.nl

Op zoek naar andere taalcombinaties? Kijk dan op:
vertaal-bureau-enkele-talen.startpagina.nl

 

Op zoek naar een leuke dansreis naar Cuba? Kijk dan op:

http://cubamovesyou.nl/

Nieuws